در سال‌های اخیر، یکی از مهم‌ترین مجاری بازرگانی ایران مربوط به کشور ترکیه بوده و واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران را به یکی از موضوعات مهم تبدیل کرده است. دلیل این رونق، یکی این است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، واردات از کشورهایی مانند کره جنوبی، ژاپن و آلمان به شدت کاهش یافته. به علاوه، ترکیه از نظر جغرافیایی بسیار به ایران نزدیک است و این موضوع هزینه حمل و نقل را بسیار کاهش می‌دهد. در نهایت نیز، بهره‌مندی تولیدات کشور ترکیه از تکنولوژی‌های مدرن، واردات کالا از ترکیه به ایران را بسیار ترویج داده است.

علاوه بر این‌ها، کالاهای تولیدشده در ترکیه، به دلیل برخورداری از کیفیت بالا و تطبیق با سلیقه ایرانی، با استقبال خوبی در کشور ما روبه‌رو شده‌اند. این موضوع، بازرگانان را به این سمت سوق داده است که توجه ویژه‌ای به مسائل مربوط به واردات و ترخیص کالا از ترکیه نشان دهند.

در این مقاله از شرکت بازرگانی گزدرازی قصد داریم به نکات مهم پیرامون نحوه واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

با نحوه واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران آشنا شوید.

واردات و ترخیص کالا از ترکیه، از نظر قوانین حاکم بر آن، مشابه باقی کشورها است؛ اما از آن جهت که هر دو کشور ترکیه و ایران از اعضای کنوانسیون تیر هستند، فرایند بازرگانی بین این دو کشور، کمی ساده‌تر انجام می‌شود.

ساده‌تر بودن از آن جهت است که بنا بر قوانین کنوانسیون تیر، پلیس ترکیه – جز در موارد مشکوک – مجاز به باز کردن محموله‌های بسته‌بندی‌شده را ندارد. به همین دلیل، روند واردات و صادرات به این کشور با سرعت به مراتب بیشتری عملی می‌شود.

برای واردات کالا از ترکیه، مانند هر کشور دیگری، طرفین ملزم به تنظیم اظهارنامه هستند. به همین دلیل به بازرگانان محترم که مخاطب شرکت بازرگانی گزدرازی هستند پیشنهاد می‌شود که پیش از هرگونه اقدامی مبنی بر واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران، تمامی بخشنامه‌های صادرشده از سوی سازمان‌های مربوطه را با دقت مطالعه فرمایند تا در روند تنظیم اظهارنامه، متضرر نشوند.

یکی دیگر از نکات حائز اهمیت، مربوط به ماده 8 در قوانین گمرکی و ماده 5 آیین نامه اجرایی ایران است. بر اساس این دو ماده، واردات هر کالایی به ایران، نیازمند مجوز ورود از وزارت صنعت است. البته کالاها نیز باید از پیش ثبت سفارش شده باشند.

علاوه بر این‌ها، در رابطه با ورود کالاهای خاص خوراکی و بهداشتی، دریافت گواهی‌های بهداشتی (برای محصولات آرایشی و بهداشتی) و گواهی بهداشت نباتی و دامی (برای محصولات کشاورزی و زراعتی) نیز الزامی است.

 کالاهای پرسود برای واردات از ترکیه به ایران

حالا که به اهمیت واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران پی بردیم، بد نیست به این موضوع بپردازیم که بهترین گزینه‌ها برای واردات کالا از ترکیه به ایران کدام‌اند؛

  • پوشاک: انواع متنوعی از پوشاک وجود دارند که از ترکیه به ایران وارد می‌شوند؛ اما ساپورت و جوراب از محبوب‌ترین آن‌ها هستند که در بازار ایران با سرعت بالایی به فروش می‌رسند.
  • لوازم الکترونیکی: یکی دیگر از دسته‌هایی که سودآوری بسیار بالایی بر بازرگانان ایرانی دارند، ژنراتورهای برقی قوی و البته، لوازم یدکی هستند.
  • لوازم خانگی: انواع مختلف ظروف بلوری، وسایل چدنی و چراغ‌های تزئینی و محصولات چوبی، از استقبال خوبی در بازار ایران برخوردارند و گزینه‌های سودآوری برای بازرگانان به شمار می‌روند.
  • محصولات کشاورزی: یکی از زمینه‌های بسیار پرسود در بحث واردات کالا از ترکیه به ایران، محصولات کشاورزی‌اند. از بین آن‌ها، مواردی مانند موزهای سبز یا خشک شده، گندم‌های دامی، لوبیای سویا درشت و خرد شده و زعفران از محبوب‌ترین‌ها هستند.
  • تجهیزات ساختمانی: انواع مختلفی از کالای موردنیاز در ساختمان و طراحی داخلی ساختمان‌ها، مانند کاشی، سرامیک و … که به زیباسازی و تجهیز ساختمان‌ها كمك مي‌كند، گزینه مناسبی در بین کالاهای وارداتی از ترکیه به ایران محسوب می‌شود و از سودآوری بالایی برخوردار است.
  • لوازم نساجی: تولیدکنندگان داخلی در زمینه نساجی، برای ارتقای سطح کیفیت تولیدات خود، همواره به دنبال تهیه مواد اولیه باکیفیت هستند. این موضوع، لوازم نساجی وارداتی از ترکیه را به کالاهایی محبوب، سودآور و پرکاربرد در ایران تبدیل کرده و بازرگانان نیز توجه ویژه‌ای به واردات این دسته از کالاها دارند.

روابط تجاری ترکیه با دیگر کشورها

به‌احتمال‌قوی، می‌دانید که کشور ترکیه در اوایل سال 2000 یک رکود اقتصادی و فروپاشی جدی را از سر گذراند. در آن زمان، دولت ترکیه با موج گسترده‌ای از مشکلات اقتصادی و نارضایتی از سوی مردم مواجه بود. اما در سال‌های اخیر، این کشور به یکی از مهم‌ترین قطب‌های تجاری تبدیل شده است.

یکی از دلایل این موضوع، موقعیت جغرافیایی ترکیه است که به عنوان حلقه اتصالی در تجارت آسیا و اروپا عمل می‌کند. ترکیه، شرکای تجاری بسیار قدرتمندی مانند چین، آلمان، روسیه، هند، فرانسه، امارات، کره جنوبی و ایران دارد.

ترکیه از سمت شمال به دریای سیاه و از غرب به دریای مدیترانه متصل می‌شود. به علاوه، مرزهای زمینی متعددی با کشورهای هم‌جوار دارد. ایران نیز از این ماجرا مستثنی نیست و همین موضوع، به ترویج واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران کمک شایانی کرده است. بیشترین کالاهای وارداتی از ترکیه به ایران از مرز بازرگان ترخیص می‌شوند. مرز بازرگان در واقع شاهراه بین ترکیه و ایران است و در منطقه آزاد ماکو واقع شده است.

نقش شرکت‌های بازرگانی در واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران

همان‌طور که تا اینجا دانستیم، واردات و ترخیص کالا از ترکیه، موضوعی پرطرف‌دار با حاشیه سود بالا برای بازرگانان است. همچنین، محصولات تولید شده در کشور ترکیه، به دلیل کیفیت بالا و تطبیق با ذائقه ایرانی، در کشور ما از بازار خوبی برخوردارند اما لازم است بدانید که هیچ کاری، بدون اشراف کامل به قوانین و مقررات و دانش تجربی کافی، به خوبی انجام نمی‌شود.

اینجاست که نقش شرکت‌های بازرگانی پررنگ می‌شود. برای اینکه بتوانید فرایند واردات و ترخیص کالا از ترکیه را به خوبی به انجام برسانید، خوب است به یک شرکت بازرگانی و دارای تخصص در زمینه ترخیص کالا مراجعه کنید. این شرکت‌های بازرگانی به دلیل آشنایی تام و تمام با قوانین بازرگانی ایران و دارابودن تجربه کافی در این زمینه، می‌توانند کمک بسیار مؤثری محسوب شوند.

تنظیم اظهارنامه، قبض انبار، بارنامه، بیمه نامه، جمع آوری مدارک خرید و فروش کالا، کارت بازرگانی، پروفرما، اینویس و بسیاری مدارک و مجوزهای دیگر ضروری هستند و یک شرکت بازرگانی معتبر می‌تواند شما را در تمام این مراحل همراهی کند.

از بازرگانی گزدرازی بپرسید!

اگر بعد از خواندن این مقاله، پرسشی در رابطه با نحوه واردات و ترخیص کالا از ترکیه به ایران دارید، شرکت بازرگانی گزدرازی به آدرس بوشهر، خیابان دهقان، کوچه بانک تجارت در خدمت شما و پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود.

به علاوه، دیگر راه‌های ارتباطی با شرکت معتبر بازرگانی گزدرازی را می‌توانید در زیر مشاهده کنید؛

تلفن‌های تماس: 07733340118 – 07733330332

آدرس سایت: www.gazderazogroup.cpm

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *