واردات از کشورهای مختلف، در چرخه اقتصادی یک کشور، از اتفاقاتی است که اهمیت آن غیر قابل انکار است. بعد از اعمال شدن تحریم‌ها، واردات کالا از کشور‌های اروپایی به مراتب پیچیده‌تر و سخت‌تر شد. در این بین، ارتباط ایران با برخی کشور‌ها باقی ماند و با برخی کشور‌ها بسیار کمرنگ شد. به عنوان مثال هم اکنون ارتباط ایران با کشور‌های اروپایی کمی بیشتر از بقیه‌ی کشور‌هاست. اما در کل واردات از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا انجام می‌شود که شامل 28 کشور می‌شود.

ما در این مقاله قصد داریم درباره مراحل و مدارک مورد نیاز برای واردات کالا از اروپا، هزینه‌های واردات کالا از اروپا به ایران و روش‌های حمل و نقل کالا‌های وارداتی به ایران بپردازیم. علاوه بر این به راهنمایی شما در مورد آسان‌ترین روش‌های واردات کالا از اروپا می‌پردازیم. پس اگر از تجار واردکننده کالا به ایران هستید و یا اگر دوست دارید در مورد روش‌های واردات کالا از اروپا به ایران بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید.

مراحل واردات کالا از کشور‌های اروپایی به ایران

  1. بررسی بازار فروش در ایران
  2. انتخاب کالا از کشور مبدا
  3. تهیه بیمه نامه
  4. آماده‌سازی فاکتور فروشنده
  5. داشتن بارنامه کالا‌های وارداتی
  6. گواهی صادر شده از کشور مبدا
  7. در دست داشتن ترخیصیه کالا‌ها
  8. تهیه مجوز وزارت بازرگانی یا همان کارت بازرگانی
  9. گرفتن گواهی بازرسی کالا‌ها

روش‌های حمل و نقل برای واردات از اروپا

واردات کالا از اروپا عمدتا به روش هوایی انجام می‌شود، اما امکان واردات دریایی و ریلی (زمینی) نیز وجود دارد. این روش، یعنی روش هوایی، هم مزایای خودش را دارد و هم مشکلاتی را به همراه دارد. واردات کالا از اروپا به روش هوایی، کالا‌ها را بسیار سریع به مقصد (ایران) می‌رساند و احتمال آسیب دیدن کالا‌ها در این مسیر هم بسیار پایین است.

در مورد معایب این روش در وهله‌ی اول می‌توانیم به بالا بودن هزینه‌ی حمل و نقل هوایی اشاره کنیم که برای بازرگانان و تجار مسئله‌ی مهمی محسوب می‌شود اما گاها توسط تجار و بازرگانان به دلیل امینت و سرعت بالای حمل و نقل هوایی، نادیده گرفته می‌شود. در روند حمل و نقل هوایی تنها تهیه بارنامه و موارد مربوط به گمرک می‌تواند به عنوان یک مانع سر راه شما قرار بگیرد. اما قابل حل است و مانع بلند و بزرگی نیست.

 

قوانین واردات از کشور‌های اروپایی

قبل از انجام هر کاری در خصوص واردات کالا از کشور های اروپایی به ایران، لازم است درباره‌ی قوانین و مقررات آن به خوبی اطلاعات کسب کرده باشید. ندانستن این قوانین می‌تواند هزینه‌های زیادی در آینده بر روی دوش شما بیاندازد. بهترین کار بررسی آخرین قوانین مربوط به گمرک و چک کردن به روز رسانی‌ها و قوانین جدید است. اگر این کار برایتان سخت و وقت‌گیر است می‌توانید سوالات خود را با تیم بازرگانی ما درمیان بگذارید. راه‌های ارتباطی با بازرگانی گزدرازی نیز در سایت قرار داده شده است.

 

بهترین کالا‌های وارداتی از اروپا

اگر نگاهی به لیست‌های منتشر شده‌ی سالانه درباره‌ی کالا‌های وارداتی از اروپا بیاندازیم، بیشترین حجم مربوط به کالا‌های کم حجم  و گران قیمت و ارزشمند می‌شود، اما کالاهایی همچون غلات و ماشین آلات نیز در بین آن‌ها به چشم می‌خورد. محصولات دارویی و پزشکی، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، محصولات شیمیایی، ماشین آلات، جواهرات، مواد عالی، قطعات صنعتی، لوازم جانبی موبایل و … بیشترین سهم از واردات از اروپا را به خودشان اختصاص داده‌اند.

در کل اما در نظر داشته باشید که برای واردات کالا، چیزی که بیشترین اهمیت را دارد، شناخت تقاضای بازار و انتخاب کالاهایی است که واردات آن‌ها سود بیشتری دارد. بنابراین در مورد واردات بی‌گدار به آب نزنید و قبل از هرچیز بازار را به خوبی بشناسید.

 

بررسی هزینه واردات از اروپا

اینکه هزینه واردات کالا از اروپا به ایران چطور محاسبه می‌شود به المان‌های مختلفی بستگی دارد. اینکه واردات از کدام کشور است و کشور مبدا چه هزینه‌هایی دارد،  وزن کالا چقدر است، حجم آن چقدر است، از کدام ایرلاین‌ها (خط‌های هوایی) حمل و نقلتان را انجام می‌دهید، هزینه کالا در کشور مبدا چقدر است و … در هزینه‌های مربوط به حمل و نقل تاثیر بسیار زیادی دارند.

علاوه بر این موارد تعرفه بیمه، تعرفه گمرک، تعریفه انبارداری و عواملی از این قبیل نیز در محاسبه هزینه‌های واردات تاثیرگذارند. طبیعتا کالا‌هایی که وزن بیشتری دارند، هزینه حمل و نقلشان بیشتر خواهد شد. یا اگر کالا، کالایی ارزشمند باشد، هزینه بیمه کردن آن بیشتر از کالا‌های معمولی می‌شود.

علاوه بر این‌ها، هزینه‌های دیگری نیز وجود دارند که مربوط به هزینه انبار کالا‌ها، حمل و نقل آن‌ها در ایران و هزینه دریافت مجوز‌ها نیز وجود دارد که در هر حال باید در نظر گرفته شوند.

 

چگونه می‌توانیم به واردات کالا از اروپا بپردازیم؟

برای این کار، علاوه بر آگاهی از مراحل واردات کالا، نیاز است از متخصصان حوزه واردات کمک بگیرید تا بتوانید کمترین آسیب را از تحریم‌های وارد شده ببینید. برای استعلام هزینه‌های مربوط به واردات کالا و کسب اطلاعات بیشتر راجع به قوانین و مقررات واردات می‌توانید با شرکت‌های تخصصی مثل شرکت گزدرازی مشورت کنید.

عمدتا فرآیند اخذ برخی از مجوز­های واردات می­‌تواند بسیار طولانی و پیچیده باشد. اگر به دنبال یک راه سریع و مطمئن برای گرفتن مجوز­های لازم برای واردات کالا از اروپا هستید، می‌­توانید با بازرگانی گزدرازی در ارتباط باشد. شرکت بازرگانی گزدرازی می­‌تواند در کوتاه‌­ترین زمان ممکن و بدون هیچ دغدغه­‌ای، مسئولیت این مرحله از کار واردات شما را بر عهده بگیرد یا به شما در خصوص ترخیص کالای خود، مشاوره دهد. راه‌­های ارتباطی برای تماس با بازرگانی گزدرازی را در ادامه برایتان ذکر کرده‌ایم:

آدرس دفتر بازرگانی گزدرازی:  بوشهر، خیابان دهقان، کوچه بانک تجارت، بازرگانی گزدرازی

تلفن‌های تماس:  ۰۷۷۳۳۳۳۰۳۳۲ – ۰۷۷۳۳۳۴۰۱۱۸

 

 

و در آخر

واردات از کشور‌های اروپایی مسیر بسیار متفاوتی از واردات از ترکیه، چین یا دیگر کشور‌های آسیایی دارد. خیلی از اوقات واردات کالا از اروپا با وجود واسطه انجام می‌شود و به طور مستقیم هم پیش نمی‌رود. این مسئله که قصد واردات چه کالایی را دارید، در انتخاب کشور مبدا شما تاثیر زیادی دارد و کدام از کشورها، هزینه‌ها و قوانین مخصوص به خودشان را دارند.

ما در این مقاله سعی کردیم هر مسئله‌ای که لازم است درباره واردات کالا از اروپا برایتان پیش بیاید را برایتان توضیح دهیم. اگر سوال دیگری در رابطه با واردات کالا از کشور‌های اروپایی داشتید می‌توانید درقسمت کامنت‌ها یا از طریق دیگر راه‌های ارتباطی با ما درمیان بگذارید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برایتان مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *