همانطور که میدانید، کشور چین از سردمداران تولید کالاهای متنوع و صادرات آن به سراسر جهان است. از سوی دیگر، بالا بودن هزینه تولید برخی از این کالاها در داخل کشورمان ایران، واردات کالا از چین را به فعالیتی بسیار سودآور تبدیل کرده است.
اما دراینبین، برای موفقیت و کسب سود از واردات کالا از چین، لازم است پرسودترین کالاهای وارداتی از چین را بشناسید. در این بخش، به معرفی برخی از این کالاها خواهیم پرداخت؛
- لوازم جانبی تلفن همراه: یکی از پرسودترین دستهها برای واردات از چین است؛ زیرا کارخانههای معتبری مانند سامسونگ، هواوی و … در این کشور حضور دارند و محصولات بسیار باکیفیتی تولید میکنند که در ایران، متقاضیان بسیاری دارد.
- تلفن همراه: کشور چین از بزرگترین تولیدکنندگان تلفن همراه است و مراودات تجاری ایران و چین، زمینه مناسبی را برای واردات این کالای ضروری به ایران فراهم کرده است.
- لباس: در حال حاضر تولیدکنندگان موفقی در زمینه پوشاک در ایران مشغول به فعالیتاند اما هنوز هم واردات لباسهای پرطرفدار به صورت عمده از چین میتواند حاشیه سود مناسبی برای تجار فراهم کند.
- لوازم حیوان خانگی: در سالهای اخیر، نگهداری از حیوانات خانگی رشد چشمگیری را تجربه کرده است. این موضوع زمینهای برای واردات کالاهای مربوط به نگهداری از حیوانات خانگی فراهم کرده تا تجار بتوانند با پاسخ به نیازهای این دسته از مصرفکنندگان، به سود خوبی دست یابند.
- اسباب بازی
- رنده
- وسایل ورزشی خانگی
واردات و ترخیص کالا از چین به چه صورت است؟
در روند واردات کالاهای مختلف از چین، تجار موظفاند که مراحل خاصی را پشت سر بگذارند. در این بخش، برای آشنایی با این روند، به مراحل مختلف واردات کالا از چین پرداختهایم؛
-
قدم اول واردات کالا از چین
ابتدا لازم است تاجر ایرانی، ضمن تشخیص کالاهایی که متقاضیان زیادی دارند و منجر به سود بالا میشوند، تولیدکننده یا فروشنده مناسبی را برای آن کالا بیابد.
پس از شناسایی کالا، نوبت به گفتگو و مذاکره با تولیدکننده کالا میرسد. در این مرحله، دو طرف قرارداد در رابطه با میزان کالای خریداری شده، زمان تحویل کالا و کیفیت آنها مذاکره میکنند.
پیش از عقد قرارداد، تولیدکننده یا فروشنده نمونههایی از کالای موردنظر را به خریدار ارائه میکند. پس از تست محصول و بررسی فنی و فیزیکی آن و تأیید نهایی پیش فاکتور، قرارداد بین فروشنده چینی و تاجر ایرانی منعقد میشود.
چگونگی انتقال وجه از خریدار به فروشنده، بسته به مفاد ذکرشده در قرارداد متغیر است.
-
قدم دوم واردات کالا از چین
در این مرحله، ثبت سفارش با توجه به قوانین واردات و ترخیص کالا انجام میشود. ثبت سفارش با ثبت شماره قبض انبار در سیستم ثبت سفارش صورت میگیرد. لازمه این کار، این است که کارشناسان وزارت بازرگانی، سفارش ثبت شده را تأیید کنند.
پس از این مرحله، کد اظهار گمرکی به گمرک ابلاغ میشود و فرایند ترخیص آغاز میشود. در این فرایند، لازم است مواردی مانند نوع کالا، علامت تجاری، کمیت و ویژگیهای فنی و سایر مشخصات در زمان ورود کالا به گمرک بررسی شوند.
سپس، کارشناسان گمرک با بررسی مشخصات اظهارنامه و تطبیق اطلاعات مندرج در آن با کالاها، نتیجه نهایی را اعلام میکنند.
-
قدم سوم واردات کالا از چین
در این مرحله، واردکننده کالا میتواند با ارائه اسناد مورد نیاز جهت ترخیص، کالاهای خود را از گمرک دریافت کند. این اسناد شامل قبض انبار، بارنامه، پروفرما اینویس، پکینگ لیست و گواهی مبدأ میشوند.
علاوه بر مدارکی که ذکر شد و همگی ضروری هستند، جهت ترخیص کالا از گمرک، لازم است وارد کننده گواهی استاندارد یا مجوزهای خاص مربوط به محصولات خاص را از مراجع مربوطه دریافت کرده باشد و ارائه دهد. در غیر این صورت ترخیص کالا از گمرک انجام نخواهد شد.
پس از انجام این مراحل، صاحب کالا میتواند اقدامات لازم برای حمل و نقل کالاهای خود به نقطه مدنظر را انجام دهد. در صورت تمایل، میتوانید سؤالات خود را در زمینه نحوه واردات و ترخیص کالا از چین را با بازرگانی گزدرازی در میان بگذارید.
واردات کالا از چین چه مزایایی دارد؟
در این بخش، به این سؤال مهم پاسخ خواهیم داد که چرا واردات کالا از چین تا این اندازه پرطرفدار است و با مزایای آن آشنا خواهیم شد. برخی از مهمترین مزایای واردات از چین عبارتاند از؛
- قیمت مناسب کالاهای چینی: کشور چین به دلیل تولیدات انبوه و بهکارگیری نیروی کار ارزان قیمت، قادر به تولید کالاهای باکیفیت با قیمت پایین است و همین موضوع چین را به یکی از مناسبترین کشورها برای واردات کالاهای مختلف تبدیل کرده است.
- محصولات خاص: کشور چین با استفاده از نوآوریهای ویژه و تکنولوژی روز دنیا، کالاهای خاص و بسیار باکیفیتی تولید میکند. این موضوع از مزیتهای واردات کالای چینی به شمار میرود.
چند نکته مهم درمورد واردات کالا از چین
برای انجام هر فعالیتی، لازم است به قوانین آن اشراف داشته باشید. در رابطه با واردات کالا از چین نیز، لازم است اول از همه با قوانین مهم خروج کالا از چین آشنا شوید. برخی از این قوانین و نکات مهم در واردات از چین عبارتاند از؛
- قانون کپی رایت: این قانون در کشور چین با قدرت بالایی اجرایی میشود. به همین دلیل اگر کالایی از یک برند شناخته شده کپی شده باشد، اجازه خروج از چین را نخواهد داشت و توسط گمرک این کشور ضبط میشود.
- ضرورت تأییدیه تولیدکننده: در صورتی که کالای موردنظر شما از نمایندگیهای مجاز برندهای معتبر تهیه شده باشد، با در دست داشتن تأییدیه تولیدکننده آن محصول میتوانید به سادگی و بدون دغدغه، کالای خریداری شده خود را از چین خارج کنید.
- خروج کالاهای دارای باطری از گمرکات دریایی: یک نکته مهم در رابطه با واردات از چین این است که کالاهای دارای باطری تحت هیچ شرایطی قابل حمل هوایی نیستند و باید پس از طی مراحل قانونی موردنیاز، از راه دریا خارج شوند.
- اهمیت پکینگ لیست و اظهارنامه گمرک: اگر هرگونه مغایرتی بین کالاها و پکینگ لیست و اظهارنامه گمرک وجود داشته باشد، کالاها تا روشن شدن دلیل این مغایرت توسط گمرک چین ضبط خواهند شد.
- کالاهای نیازمند به مجوز خاص: واردات آنتنهای مخابراتی یا دیگر تجهیزات مخابراتی و پهپادها صرفاً با در دست داشتن مجوزهای خاص و مربوط ممکن است.
از بازرگانی گزدرازی بپرسید!
چنانچه در زمینه واردات و ترخیص کالا از چین، به یک منبع معتبر برای پاسخ به پرسشهای خود نیاز داشتید، بازرگانی گزدرازی به آدرس بوشهر، خیابان دهقان، کوچه بانک تجارت، در خدمت شما خواهد بود. در ادامه، برای ارتباط بیشتر، راههای تماس با بازرگانی گزدرازی را نیز ذکر کردهایم؛
تلفنهای تماس: 07733330332 – 07733340118
آدرس سایت https://www.gezderazigroup.com/