شرکت بازرگانی چیست؟
از زمان گذشته تا به حال داد و ستد به عنوان یکی از شیوههای رفع نیاز در میان مردم استفاده شده است و فقط در هر دورهای از زمان شیوهی انجام آن است که تغییر پیدا کرده است. امروزه برای انجام این کار به صورت صادرات و واردات انجام میشود شرکتهای بازرگانی به وجود آمدهاند. لازم به ذکر است که شرکت بازرگانی به خودی خود دارای انواع مختلفی است و هرکدام در حوزههای مخصوص به خود فعالیت میکنند، اما تمام این شرکتهای بازرگانی به طور کلی هدف یکسانی دارند. اگر در همین ابتدا بخواهیم یک توضیح مختصر در رابطه با شرکتهای بازرگانی به شما بدهیم، میتوان گفت که یک شرکت بازرگانی در واقع شرکتی است که در بخش خرید و فروش کالا و یا خدمات برای به دست آوردن سود و درآمد فعالیت میکنند. به طور کلی این شرکتها در نوع یکی از انواع شرکت بازرگانی در قانون تجارت در حال فعالیت هستند. پس اگر شما هم قصد دارید تا بیشتر با شرکت بازرگانی و انواع شرکتهای بازرگانی آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید و تا انتها همراه گروه بازرگانی گرزدرازی باشید.
شرکت بازرگانی چیست
به طور کلی شرکتهای بازرگانی میتوانند حیطهی فعالیت خود را از یک منطقه تا منطقه و کشورهای دیگر گسترش دهند. همین موضوع سبب میشود تا شرکتهای بین المللی به طور معمول از چندین ملیت باشند و در حوزههای مختلفی از جمله خدمات، کالا و یا پشتیبانی و غیره مشغول به کار و فعالیت شوند.
بد نیست در این جا به این موضوع اشاره کرد که شرکتهای بازرگانی به طور کلب به دو بخش شرکتهای خدماتی و شرکتهای تجاری تقسیم میشوند و هر یک از این انواع شرکتهای بازرگانی ویژگیهای مخصوص به خود را دارند.
اگر بخواهیم درباره شرکتهای تجاری صحبت کنیم، میتوان گفت که این نوع از شرکتهای بازرگانی دارای فعالیت در حوزهی خرید و فروش کالا هستند و دارای ویژگیهایی هستند که در ادامه با برخی از این ویژگیها آشنا خواهید شد.
ویژگیهای شرکت بازرگانی تجاری:
- این شرکتها با فروش کالا میتوانند به درآمدهای بسیاری دست یابند
- این شرکتها میتوانند با نگه داری کالاهای مختلف در انبار و یا پخش آنها در بازار به مدیریت سرمایه خود بپردازند
- شرکتهای تجاری همان طور که از اسمشان مشخص است میتوانند به تجارت انواع زیادی از کالا بپردازند
- همچنین این نوع از شرکتهای بازرگانی میتوانند با خرید و فروش کالاهای مختلف و همچنین واردات و صادرات آنها سود زیادی را کسب نمایند
حال که در رابطه با شرکتهای بازرگانی تجاری صحبت کردیم، بد نیست به این بپردازیم که شرکتهای بازرگانی خدماتی چگونهاند و چه ویژگیهایی دارند. در رابطه با ویژگیهای شرکتهای خدماتی باید بگوییم که این شرکتها برعکس شرکتهای تجاری، کالایی را برای خرید و فروش ندارند و به واسطه منابع، ابزارها و پشتیبانی مراجعین به کسب و کار خود ادامه میدهند.
انواع شرکتهای بازرگانی
همان طور که در ابتدای مقاله خدمتتان عرض کردیم، شرکتهای بازرگانی دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آنها برای شرایط مخصوص به خود مورد استفاده قرار میگیرند و شما با توجه به هدفی که دارید به هنگام ثبت شرکت، بایستی یکی از این انواع شرکتها را برای ادامه فعالیت انتخاب کنید. در ادامه مطلب انواع شرکتهای بازرگانی را برایتان آوردهایم تا با نگاهی باز به انتخاب آنها بپردازید.
شرکتهای سرمایهای
در این نوع از شرکتهای بازرگانی، همانند سایر انواع شرکتهایی همچون شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام و شرکت با مسئولیت محدود میزان مسئولیت و سهمی که هر یک از شرکا دارند، با توجه به میزان سرمایهای است که آنها در شرکت گذاشتهاند.
شرکتهای شخصی
یکی دیگر از انواع شرکتهای بازرگانی به شرکتهای شخصی اختصاص دارد؛ شرکتهای شخصی همانند شرکتهای نسبی و تضامنی میزان مسئولیتی که هر یک از شرکا دارد، کاملاً نامحدود است و تعهدات مالی شرکت بر اساس همه داراییها و اموالی است که شرکا برای خود دارند.
شرکتهای مختلط
این نوع از شرکتهای بازرگانی، همانند شرکتهای مختلط سهامی و همچنین شرکتهای مختلط غیر سهامی، مسئولیت تعدادی از شرکا با توجه به میزان سرمایهای است که در شرکت گذاشتهاند و مسئولیت سایر یا تعدادی دیگر از آنها به صورت نامحدود است. در این نوع از شرکتهای بازرگانی به شرکای دسته اول، شرکای عادی و به شرکای دسته دوم، شرکای ضامن گفته میشود.
شرکتهای کمیتی
این نوع از شرکتهای بازرگانی به طور معمول دارای هدفی همانند شرکتهای تعاونی دارند و در این نوع از شرکتها معمولاً تعداد شرکا بسیار زیاد است و هیچ مسئولیتی هم ندارند.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با اسم شرکتهای بازرگانی آشنا کنیم و گفتیم که شرکت بازرگانی چیست و چه وظیفهای دارد و همچنین این که حوزهی فعالیتی آنها به چه صورت است. در ادامه مطلب انواع شرکتهای بازرگانی را برای شما بازگو کردیم و هرکدام را به طور مختصر توضیح دادیم. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مطلب پرداختید.