انواع مجوزها و معافیتهای گمرکی
همان طور که میدانید، صادرات واردات امروزه به عنوان یکی از حیاتیترین فعالیتهای اقتصادی هر کشور شناخته میشود و برای این که اقتصاد یک کشور بتواند بچرخد و رونق داشته باشد نیاز است تا ارز بین المللی به آن کشور وارد شود، یکی از بهترین و پرسودترین راههای ورود ارز به کشور صادرات واردات کالا است؛ البته لازم به ذکر است که برای انجام صادرات واردات نیاز است تا به انواع مجوزهای بازرگانی آشنا باشید و مجوزهای لازم را داشته باشید. پس اگر شما هم قصد دارید تا با انواع مجوزهای بازرگانی آشنا شوید و یا قصد انجام تجارت در زمینهی صادرات واردات را دارید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید و تا انتها همراه گروه بازرگانی گرزدرازی باشید.
در همین ابتدا پیش از آن که به توضیح انواع مجوزهای صادرات واردات یا انواع مجوزهای بازرگانی بپردازیم، بایستی گفت که این مجوزها در واقع مجوزهایی هستند که برای صادرات واردات مورد استفاده قرار میگیرند و سامانهای که برای دریافت این مجوزها استفاده میشود، سامانهی سایت گمرک است. سامانه این وبسایت همان وبسایت گمرک است و شما بایستی برای دریافت مجوزهای لازم ابتدا به صورت حضوری به اداره گمرک بروید و پس از آن در سامانه گمرک ثبت نام کنید.
صادرات واردات کالا
به طور کلی صادرات واردات به معنی جابهجایی و انتقال کالا است که این انتقال در واقع از کشور مبدأ به یک کشور دیگری که کشور مقصد نام دارد، انجام میگیرد. بد نیست در این جا به این نکته اشاره شود که در صادرات کالا، فروشنده کالا، خریدار و صادر کننده، وارد کننده شناخته میشوند. همچنین لازم به ذکر است که شما با صادرات کالا میتوانید، رقابت میان انواع شرکتها را حفظ کنید و همین کار سبب میشود تا هزینههای تولید را به مقدار بسیار زیادی کاهش دهید.
همچنین به عنوان فردی که قصد دارید تا با انواع مجوزهای بازرگانی آشنا شوید، بد نیست بدانید که علاوه بر صادرات کالا که باعث رشد اقتصادی میشود، واردات هم میتواند به همین صورت برای اقتصاد کشور مفید باشد. لازم است دربارهی واردات کالا این موضوع را بدانید که واردات کالا زمانی رخ میدهد که ما در کشور خدمان توانایی تولید یک کالای خاص را نداشته باشیم و یا این که تولید این کالا به صورت داخلی اصلاً مقرون به صرفه نباشد به واردات آن کالا روی میآوریم.
حال که به طور کلی با تعاریف صادرات واردات به صورت جامع و عمومی آشنا شدیم، لازم است بدانید که شما برای انجام صادرات واردات نیاز به دریافت مجوزهای مختلفی هستید و برای دریافت آنها باید پروسههای مخصوص به خود را طی کنید تا بتوانید موفق به دریافت مجوزهای صادرات واردات شوید و فعالیت خود را در این حوزه آغاز کنید. با توجه به همین موضوع ما در این مطلب سعی داریم تا مجوزهای لازم برای بازرگانی و صادرات واردات را برای شما کامل شرح دهیم.
انواع مجوزهای بازرگانی
همان طور که کمی بالاتر خدمتتان عرض کردیم، صادرات واردات به معنای انتقال و جابهجایی از یک کشور به کشور دیگر است. حال برای این که شما بتوانید به صادرات واردات بپردازید نیاز به مجوزهایی دارید که برای انجام این پروسه ضروری است و بدون آنها به مشکل بر خواهید خورد.
یکی از انواع مجوزهای بازرگانی یا به اصطلاح انواع مجوزهای صادرات واردات مربوط به کارت بازرگانی است. شما برای این که بتوانید به صورت قانونی اقدام به انجام فعالیتهای مربوط به صادرات واردات کنید، نیاز است تا حتماً کارت بازرگانی خود را دریافت نمایید و بدون آن امکان انجام صادرات واردات به شکل قانونی وجود ندارد.
بد نیست در این جا به این نکته هم اشاره شود که به طور کلی ما کالاهای صادرات وارداتی به 3 بخش تقسیم میشوند:
- کالای مجاز
- کالای مشروط
- کالای ممنوع
اگر بخواهیم به طور خلاصه تعریف هر یک از آنها را به شما بگوییم میتوان به این صورت بیان کرد که کالای مجاز، کالایی است که در صورت نداشتن مجوزهای لازم شما میتوانید اقدام به صادرات و یا واردات آن کالا کنید. کالای مشروط هم به کالایی گفته میشود که در صورت داشتن انواع مجوزهای بازرگانی میتوانید اقدام به صادرات و یا واردات آن کالا کنید.
همچنین در رابطه به کالای ممنوع میتوان گفت که صادر یا وارد کردن این کالا بر اساس قوانین کشور ممنوع شده است و شما نمیتوانید اقدام به صادرات یا واردات آن کنید، حتی اگر مجوزهای صادرات واردات را داشته باشید.
جمعبندی
در این مطلب در ابتدا سعی کردیم تا شما را با صادرات واردات به صورت کاملاً روان و با لحنی ساده آشنا کنیم و پس از آن گفتیم که برای انجام این کار نیاز به انواع مجوزهای بازرگانی دارید. آنها را برای شما شرح دادیم. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مطلب پرداختید.