امروزه برای داد و ستد در سطح بینالملل باید کارت یا گواهی بازرگانی داشته باشیم که توسط اتاق بازرگانی صادر میشود. به طور مثال با کارت بازرگانی حق واردات و صادرات و قابلیت ثبت برند غیر فارسی را خواهیم داشت. علاوه بر اینها داشتن کارت بازرگانی به ما اجازه ترخیص کالا و همچنین ثبت سفارش را میدهد. شما و یا شرکتی که قصد گرفتن گواهی بازرگانی دارید، بایستی کلاسهایی را در اتاق بازرگانی بگذرانید و پس از طی کردن مراحلی مختلف موفق به گرفتن این گواهی خواهید شد؛ اگر شما هم قصد گرفتن گواهی بازرگانی را دارید و میخواهید با جزئیات آن بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه گروه بازرگانی گرزدرازی باشید.
گواهی بازرگانی دقیقاً چیست؟
کارت بازرگانی مجوزی است برای واردات و صادرات از طریق مبادی رسمی و مالی کشور که هر شخص واجد شرایط اعم از حقیقی و یا حقوقی میتواند یک کارت بازرگانی را به خود داشته باشد. آیا میدانستید که یکی از مزایای دریافت گواهی بازرگانی، عضویت در اتاق بازرگانی است؟ همچنین واردات و صادرات از مناطق آزاد تجاری و اجازه ثبت و ترخیص کالا نیز از دیگر مزایای دریافت این گواهی است.
بد نیست در این جا به این نکتهی مهم توجه داشته باشید که استفاده از کارت بازرگانی دیگران خلاف قانون بوده است و پیگرد قانونی را به همراه خواهد داشت.
چرا باید گواهی بازرگانی داشته باشیم؟
همانطور که میدانید، شما با داشتن گواهی بازرگانی میتوانید یک پرستیژ و کلاس تجاری را از آن خود کنید و همچنین داشتن این کارت میتواند کمک شایانی به شما در جهت گرفتن ویزای شنگن، پل کانادا و یا همچنین بالابردن امتیاز شما برای مهاجرت به استرالیا، کانادا و سایر کشورهای مهاجرپذیر جهان داشته باشد؛ البته دقت داشته باشید که برای دریافت ویزا داشتن این گواهی الزامی است اما کافی نیست.
زمانی که شما کارت بازرگانی داشته باشید، این گواهی نشان میدهد که شما در حوزهی بازرگانی و اقتصاد فعال هستید و این موضوع میتواند به شما اعتبار ببخشد. همه اشخاص حقیقی و حقوقی که واجد شرایط باشند، میتوانند درخواست دریافت این گواهی را بکند و با ارائه مدارک مورد نیاز به دریافت گواهی بازرگانی و همچنین عضویت در اتاق بازرگانی بپردازند.
همچنین یکی دیگر از دلیلهایی که بسیاری از افراد به خاطر آن اقدام به اخذ کارت یا گواهی بازرگانی میکنند این است که به وسیله این کارت میتوانند ثبت سفارش و یا ترخیص کالا برای واردات از مناطق تجاری آزاد و همچنین صادرات کالاهایی که توسط دولت اجازه آنها داده میشود، انجام دهند.
شرایط دریافت کارت بازرگانی
برای دریافت کارت بازرگانی به صورت حقیقی شخص باید حداقل 23 سال سن داشته باشد و دارای یک حساب جاری با بیش از یک سال سابقه داشته باشد. همچنین این فرد بایستی فاقد چک برگشتی و بدی مالیاتی باشد. علاوه بر این ها یکی دیگر از شروط دریافت گواهی بازرگانی عدم وجود سو پیشینه برای فرد است و حداقل دیپلمه باشد.
لازم به ذکر است که کارت بازرگانی حقوقی فقط به مدیرعاملان شرکت داده میشود؛ البته به این شرط که هیچ یک از اعضای هیئت مدیره چک برگشتی نداشته باشد.
مدت اعتبار کارت بازرگانی به چه صورت است؟
شاید یکی از سؤالاتی که افراد به هنگام اخذ این گواهی برایشان پیش بیاید این است که مدت زمان اعتبار این گواهی چقدر است و تا چه مدت اعتبار دارد. در پاسخ به این سؤال بایستی گفت که مدت زمان اعتبار گواهی بازرگانی دقیقاً 1 سال است، مگر با احراز شرایطی که میتواند تا سقف 5 سال نیز این گواهی ارائه شود.
کاربردهای دریافت گواهی بازرگانی چیست؟
بر اساس قوانین و آیین نامههای مرتبط داشتن کارت بازرگانی بسیار ضروری است. برای فعالیتهایی از قبیل ثبت سفارش و ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک، صادرات هر نوع کالاهای مجاز. البته باید بدانید که کارتهای بازرگانی دارای کاربردهای دیگری هم هست که در آینده با کاربردهای آن شما را بیشتر آشنا خواهیم کرد.
مزیتهای دریافت گواهی بازرگانی چیست
- داشتن اجازه صادرات به کشورهای خارجی
- امکان واردات کالاهای مختلف از کشورهای خارجی
- شما با دریافت این گواهی میتوانید در اتاق بازرگانی عضو شوید و از مزایای عضویت از این اتاق هم بهره ببرید.
- میتوانید به وسیله این گواهی اقدام به دریافت ویزا کشورهای خارجی کنید و در گرفتن ویزا دچار سهولت خواهید شد.
- به وسیله این کارت میتوانید در نمایشگاههای بینالمللی و همچنین داخلی شرکت کنید
- به کمک این کارت میتوانید پرستیژ و اعتبار تجاری خود را در بازار افزایش دهید
- همچنین از دیگر مزایای دریافت گواهی بازرگانی میتوان به امکان ثبت برند غیر فارسی نیز اشاره کرد
معایب داشتن کارت بازرگانی
یکی از معایبی که دریافت کارت بازرگانی میتواند برای دارندگان آن به وجود آورد این است که فرد باید حتماً مالیات ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا را به دولت پرداخت نماید و در صورت استفاده نادرست یا عدم حفظ آن به درستی داشتن این کارت میتواند برای فرد دارنده دردسر ساز شود.
امکان ابطال کارت بازرگانی
یکی از سؤالاتی که ممکن است برای فرد متقاضی این کارت به وجود آید این است که آیا گواهی بازرگانی میتواند باطل شود یا خیر. در پاسخ به این سؤال میتوان گفت که بله! کارت بازرگانی قابلیت باطل شدن را دارد. در رابطه با این موضوع میتوان گفت که اگر پس از دریافت حتی اگر یکی از شرایطی که برای داشتن این کارت باید داشته باشید را از دست بدهید، گواهی بازرگانی شما قابلیت باطل شدن را خواهد داشت و در دستهی کارتهای باطل شده قرار خواهید گرفت.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با یکی از مهمترین چیزهایی که در واردات و صادرات میتواند مؤثر باشد آشنا کنیم و آن چیزی نیست جز گواهی بازرگانی. همچنین شما را با مزیتها و معایب این کار آشنا کردیم و گفتیم برای به دست آوردن این کار بایستی واجد چه شرایطی باشید. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.