آیا شما هم قصد دارید تا اطلاعات خود را در زمینه قرارداد بازرگانی بین الملل افزایش دهید؟ آیا شما هم فردی هستید که قصد استارت و شروع تجارت را دارید اما با اصطلاحاتی همچون قراردادهای بینالمللی و … آشنا نیستید؟ این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید چرا که در این مطلب سعی داریم تا شما را با این نوع از قراردادها، اهمیت قراردادهای بازرگانی و همچنین نمونههایی از این نوع از قراردادها آشنا کنیم؛ پس با ادامه مطلب همراه تیم بازرگانی گرزدرازی باشید.
همه ما میدانیم که در دنیای امروزی میزان ارتباط بین انسانها و همچنین کشورهای مختلف رو به افزایش است؛ از این رو به دلیل توسعه و پیشرفت روابط بینالمللی که در حوزههای اقتصادی و تجاری رخ میدهد، بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به قراردادهای بازرگانی بین الملل داریم. لازم به ذکر است که به دلایل ذکر شده بسیاری از افراد و یا سازمانها در داخل کشور نیاز دارند تا با افراد و یا سازمانهایی در خارج از کشور به منظور تجارت قراردادهایی را با یکدیگر تنظیم کنند که به آنها قرارداد بازرگانی بین الملل گفته میشود.
لازم به ذکر است که در چنین قراردادهایی نیاز است تا تمام اصول و قوانین حقوقی رعایت شود تا در صورتی که نیاز بود بتوان این قراردادها را از طریق مراجع قضایی در خارج از کشور هم پیگیر کرد؛ همان طور که گفته شد، این نوع از قراردادها به قرارداد بازرگانی بین الملل شناخته میشود.
قرارداد بازرگانی بین الملل چیست؟
یکی از سؤالات اساسی که در این زمینه میتواند ذهن شما را به خود مشغول کند این است که به چه قراردادهایی، قرارداد بازرگانی بین الملل گفته میشود؟ در پاسخ به این سؤال میتوان اذعان داشت که قراردادهای بینالمللی در واقع قراردادهایی هستند که در آن حداقل یک طرف خارجی وجود دارد.
لازم به ذکر است که برای قراردادهای بینالمللی یک تعریف حقوقی و همچنین یک تعریف اقتصادی وجود دارد. همچنین بد نیست بدانید که افراد بسیاری وجود دارند که با بسیاری از معاملات و قراردادهای بین المللی در ارتباط هستند و ممکن است در این زمینه با مشکلات زیادی مواجه شوند؛ به همین دلیل بهتر است تا یک سری اصول و قواعد حقوقی را در این رابطه بدانند تا بتوانند آنها را در زمان عقد قرارداد بازرگانی بین الملل رعایت کنند و رعایت این اصول و قواعد از وقوع مشکلات و ضرر و زیانهای احتمالی میتواند جلوگیری کند.
یکی موردی که در قراردادهای بینالمللی حتماً بایستی رعایت شود این است که دو طرف قرارداد باید در دو کشور مختلف باشند و یا این که محل اجرای قرارداد در خارج از کشور یا محل اقامت طرفین باشد. همچنین نیاز است تا دو طرف قرارداد پیش از آن که به اجرای این قرارداد بینالمللی بپردازند در رابطه با کیفیت، نوع، مقدار و همچنین موعد تحویل کالا به موافقت و مذاکره بپردازند.
ساختارهای مورد نیاز برای یک قرارداد بازرگانی بین الملل
یکی از بدیهیاتی که امروزه در هر کشور وجود دارد، استفاده از قراردادها است. لازم به ذکر است که با توجه به پیچیدگیهای و مشکلاتی که ما ممکن است در برخورد با امور مختلف تجارت داشته باشیم، نیاز است تا به تنظیم قرارداد حقوقی با توجه به اصول قراردادهای بازرگانی بینالمللی بپردازیم. معمولاً قراردادهای بینالمللی به شکل مکتوب منعقد میشود و نیاز است تا در چنین قراردادهایی نکات حقوقی به شکل کاملاً صحیحی در آنها رعایت شود تا در آینده میزان مشکلات احتمالی به حداقل برسد.
پس به طورکلی میتوان بیان کرد که متن قرارداد بازرگانی بین الملل بایستی بر اساس ضوابط و قوانین بینالمللی با تکیه بر مسائل حقوقی تهیه و تنظیم شود و به عنوان یک قرارداد حقوقی مورد تدوین قرار بگیرد.
انواع قرارداد بازرگانی بینالملل
لازم به ذکر ارست که قراردادهای بازرگانی بینالمللی انواع مختلفی دارد که در ادامه شما را با تعدادی از آنها آشنا خواهیم کرد که از مهمترین این قراردادها میتوان به قراردادهای فروش، قرارداد حمل و نقل، قرارداد بیمه و … اشاره کرد.
قرارداد فروش
یکی از قدیمیترین انواع قرارداد بازرگانی بین الملل را میتوان به قرارداد فروش اختصاص داد؛ در این قرارداد یکی از طرفین قرارداد کالایی دارد و قصد دارد این کالا را در قبال پول و یا کالایی دیگر بفروشد. به همین منظور دو طرف با عقد قراردادی که در آن تمامی شرایط و قوانین رعایت شده است باهم قرارداد میبندند.
قرارداد بازرگانی بین الملل فروش را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد که این تقسیم بندی میتوان به کتبی بودن آن و یا شفاهی بودن قرارداد اشاره کرد. لازم به ذکر است که قرارداد فروش دارای قسمتهای مختلفی همچون موضوع معامله، بحث قیمت و شروط معامله است. لازم است بدانید که بخشهای دیگری هم در قراردادهای بینالمللی فروش وجود دارد، اما موارد ذکر شده مهمترین آنها هستند.
قرارداد حمل و نقل
یکی دیگر از انواع قراردادهای بینالمللی به قرارداد حمل و نقل مربوط میشود. قرارداد حمل و نقل بینالمللی کالا همان جابهجایی آن کالا و انتقال آن از یک کشور به کشور دیگری است. بد نیست بدانید که در این نوع از قرارداد چگونگی جابهجایی کالا نیز مشخص میشود و در مواردی که مسئولیت کالا با فروشنده باشد، قراردادی میان حمل کننده کالا و فروشنده تنظیم میشود.
قرارداد بیمه
نوع دیگری از قراردادهای بین الملل به قراردادهای بینالمللی بیمه مربوط میشود. به صورت کلی میتوان گفت که بیمه در واقع قسمتهای مهم قرارداد بازرگانی بین الملل را برعهده میگیرد که از این قسمتها میتوان به خود کالا، خدمات ارائه شده و … اشاره کرد. همچنین بد نیست به این موضوع اشاره شود که بیمه میتواند به خسارتهایی که از عدم انجام تعهدات به وجود آمده است، تعلق میگیرد.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با این موضوع که قرارداد بازرگانی بین الملل چیست، آشنا کنیم. همچنین سعی کردیم تا به توضیح کاربرد، انواع و چرایی انجام آن اشاره کردیم. اگر شما هم قصد دارید تا به عقد قراردادهای بینالمللی بپردازید، اما اطلاعات کافی در این رابطه را ندارید، گروه بازرگانی گرزدرازی میتواند به شما کمک کند تا با اطمینان کامل قراردادهای خود را داشته باشد. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.