از گذشته تا به حال یکی از اساسی‌ترین نیازهایی که انسان‌ها داشته‌اند، حمل و نقل کالا است؛ اما آیا می‌دانستید که انجام این کار مخصوصاً به منظور تجارت نیازمند رعایت یک سری قواعد و قوانین است؟ آیا می‌دانید که برای حمل و نقل کالا چه روش‌هایی وجود دارد؟ می‌دانید که حمل و نقل بین‌المللی چیست؟ نگران نباشید چرا که در این مقاله سعی داریم تا به طور کامل این موضوعات را برای شما پوشش دهیم و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم؛ پس با بازرگانی گزدرازی همراه باشید.

لازم به ذکر است که برای حمل و نقل کالا نیاز است تا یک سری مراحل گذرانده شود که تا انتقال کالا به درستی انجام بگیرد. همچنین بد نیست در این جا به این اشاره شود که ما انواع مختلفی از حمل و نقل داریم که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: حمل و نقل دریایی، هوایی، زمینی و یا به صورت ترکیبی. در ادامه برای شما هر یک از این روش‌ها را به طور مختصر توضیح خواهیم داد و در رابطه با معایب و مزایایی که هر یک می‌تواند داشته باشد، صحبت خواهیم کرد.

کریر و فورواردر چیست و چه تفاوتی دارند؟

دو نوع از انواع شرکت‌هایی که در زمینه‌ی حمل و نقل بین‌المللی فعالیت می‌کند مربوط به کریر و فورواردر می‌شود.  بسیاری از تاجران و بازرگانان زمانی که بخواهند کالای خود را صادر کنند از این دو نوع استفاده می‌کنند؛ البته بد نیست بدانید که کریر و فورواردر می‌تواند به صورت یک شخص حقیقی و یا حقوقی هم باشد.

کریر چیست؟

به طور کلی شرکت‌های کریر به مجموعه‌هایی گفته می‌شود که در ابتدا با فردی که قصد حمل و نقل کالا را دارد (فرستنده و صادرکننده) قراردادی می‌بندند و متعهد می‌شود که این کالا را از مبدأ به مقصد موردنظر برساند. شرکت‌های کریر معمولاً خودشان وسیله‌ای برای انتقال کالا دارند و یا این که وسیله‌ای را به این منظور اجاره کرده‌اند.

شرکت‌های کریر معمولاً در انواع حمل و نقل کالا همچون حمل و نقل‌های هوایی، ریلی، دریایی و … فعالیت می‌کنند.  نمونه مزیت‌هایی که شرکت‌های کریر دارند این است که خودشان نظارت کامل بر تمامی مراحل جابه‌جایی کالا را دارند؛ نظارت آن‌ها از بارگیری و تحویل کالا به گیرنده گرفته و همچنین انجام مراحل گمرکی را بر عهده می‌گیرند و خودشان این کار را انجام می‌دهند؛ همین مزیت عالی آن‌ها سبب شده تا نسبت به شرکت‌های فورواردی بیشتر مورد استقبال قرار بگیرند.

فورواردر چیست؟

یکی دیگر از شرکت‌هایی که در زمینه‌ی حمل و نقل کالا فعالیت می‌کند، فورواردر است. فورواردر معمولاً یک انسان حقیقی و یا حقوقی است که در واقع به شکل یک واسطه عمل می‌کند؛ یعنی این فرد هزینه‌ای را از طرف فرستنده و یا صادرکننده کالا در یافت می‌کند و در قبالش زمینه‌های انتقال کالا به مقصد را فراهم می‌کند.

پس تا این جا متوجه شدیم که فورواردر به نوعی واسطه میان فرستنده یا صادر کننده کالا با شرکت‌های حمل و نقل و باربری است چرا که این فرد از طریق چنین شرکت‌هایی باید زمینه‌های حمل و نقل کالا را فراهم کند. بد نیست در این جا به این مورد اشاره شود که فورواردر هیچ مسئولیتی در قبال حمل کالای شما را بر عهده نمی‌گیرد که همین موضوع میزان ریسک‌پذیری آن نسبت به شرکت‌های کریر را افزایش می‌دهد.

استفاده از فورواردر برای جابه‌جایی بسیار ارزان‌تر از شرکت‌های کریر است و برخلاف کریر، شرکت‌های فورواردی خودشان صاحب وسیله نیستند و این کار با واسطه انجام می‌شود.

برخی از انواع حمل و نقل کالا

حمل و نقل هوایی

به طور عادی تقریباً در تمام کشورها یک پایانه هوایی باربری داریم که جابه‌جایی و انتقال کالاها از این طریق توسط هواپیماها انجام می‌گیرد. استفاده از حمل و نقل هوایی معمولاً نسبت به سایر روش‌های حمل و نقل کمتر مورد استقبال قرار گرفته است و در ادامه برخی از مزایا و معایب آن را به شما خواهیم گفت.

مزایا

  • سرعت حمل و نقل کالا در حداکثری‌ترین حالت ممکن است
  • به دلیل حوادث مختلف، امنیت کالا در این روش بالا است
  • دردسرهایی که این روش دارد نسبت به سایر روش‌های حمل و نقل کم‌تر است

معایب

  • اصلی‌ترین مشکلی که این روش دارد هزینه بالای آن است
  • امکان انتقال برخی از کالاها از روش حمل و نقل هوایی وجود ندارد

پیشنهاد ما به شما این است زمانی از این روش استفاده کنید که قصد دارید کالایی که ممکن است فاسد شود را در کمترین زمان ممکن به مقصد برسانید، در غیر این صورت بهتر است از سایر روش‌های حمل و نقل کالا استفاده کنید.

حمل و نقل ریلی

یکی دیگر از روش‌های حمل نقل بین‌المللی کالا حمل‌ونقل ریلی است. این روش شباهت بسیار زیادی به حمل و نقل جاده‌ای دارد، اما دارای تفاوت‌هایی نیز هست. در این روش وسیله نقلیه‌ای که از آن‌ها استفاده می‌شود، قطارهای باری است. بد نیست بدانید که از این روش معمولاً برای کشورهایی مثل اوراسیا و ترکیه استفاده می‌شود.

مزایا

  • میزان تصادفات خیلی کم است و کالا در امنیت بالا به سر می‌برد
  • هزینه آن نسبت به برخی از انواع حمل و نقل پایین‌تر است
  • این روش از حمل و نقل برای برخی از کالا مثل مواد معدنی مناسب است

معایب

  • با استفاده از حمل و نقل ریلی، کشورهایی که می‌توان با آن‌ها انتقال کالا را انجام داد بسیار محدود می‌شود
  • امکان انتقال و جابه‌جایی هر کالایی در این روش وجود ندارد

لازم به ذکر است که علاوه بر این‌ها، انواع دیگری از حمل و نقل وجود دارد که از این انواع می‌توان به حمل و نقل جاده‌ای، دریایی و ترکیبی نیز اشاره کرد.

جمع‌بندی

می‌دانیم که جابه‌جایی و حمل و نقل کالا یکی از اساسی‌ترین کارهایی است که امروزه به آن نیاز داریم؛ حمل و نقل و جابه‌جایی کالا می‌توان با شرایط و شیوه‌های مختلفی صورت گیرد که در این مقاله به برخی از رایج‌ترین این روش‌ها اشاره کردیم. لازم به ذکر است، این که چه روشی از حمل و نقل را برای کالای خود انتخاب کنیم کاملاً به این بستگی دارد که مسیر و فاصله ما با مقصد به چه اندازه است و یا کالایی که قصد ارسال آن را داریم در چه شرایطی بهترین امنیت را دار و سالم می‌ماند. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *